Kõige krüpto- sõbralikumad riigid

Paljusid inimesi, kes investeerivad Bitcoini ja teistesse krüptovaradesse, huvitab, et kuidas kõige vähem oma tegevuse pealt makse maksta. Teame, et ka Eesti seadusandlus oli kuni viimase ajani üsna soodne krüptoga tegelemiseks. Hiljuti aga olen kuulnud jutte, et seadused lähevad karmimaks ja paljud ärid on sunnitud uute reeglite tulemisega sulgema.

Vaatama siin mõningaid kõige krüpto-sõbralikumaid riike Euroopas:

Portugal 🇵🇹

Portugal on ametlikult teatanud, et ei rakenda mingeid makse krüptovarade müügist tulenevale kasule. Küll aga ei ole ettevõtlusmaastik eriti elujõuline väljaspool Lissaboni. Samuti ei ole teada, kui sõbralikud on Portugali pangad krüpto suhtes.

Saksamaa 🇩🇪

Suur pluss Saksamaa residentidele on see, et pika-ajaliselt hoitud(rohkem, kui 1 aasta) krüptovaradele ei rakendu müümisel makse. See on suur eelis pika-ajalistele hodleritele. Ei oska aga öelda, kui sõbralikud pangad seal on. Kui tuleb välja, et pangad ei ole eriti krüptosõbralikumad võib see osutuda probleemiks oma varade euroks vahetamise ja väljamaksmise juures.

Sloveenia 🇸🇮

Sloveeni suhtub eraisikutesse ja äridesse erinevalt seoses krüpto maksustamisega.

Kapitali kasvu maksu ei rakendata eraisikutele, kui nad müüvad bitcoine ja saadud tulu ei võrdustata palgaga. Küll aga peavad ettevõtted maksma ettevõte tulumaksu nii toodete/teenuste müügist, kui kaevandamisest saadud krüptorahade eest.

Malta 🇲🇹

Mõni aasta tagasi, ICO-buumi ajal teatas Malta, et soovib olla plokiahelal põhinev saar. Nad võtsid vastu mõningaid seadusi ja regulatsioone, mis toetavad plokiahela tehnoloogiatega töötavaid ettevõtteid. See oli ka põhjus, mis Binance seal oma kontori avas. Küll aga ei ole teada, et Binancel seal palju tegevust toimuks. See ei aita just eriti palju kaasa krüpto võrgustiku loomisele.

Malta pangad ei ole just kõige vastutulelikumad krüptovarade suhtes, mis seab kahtluse alla visiooni, et Maltast võiks saada plokiahelal põhinev saar. Niipalju kui kohalikelt on kuulda olnud, siis see unistus on surnud.

Mis puudutab kapitali kasvule rakendatavaid makse, siis pika-ajaliselt hoitud varade müügist saadud tulule makse ei rakendata.

Valgevene 🇧🇾

Märtsis 2018 legaliseeriti krüptovarad Valgevenes ja vabastati need mitmetest maksudest. Uue seaduse järgi peetakse krüptorahade kaevandamist ja neisse investeeriminst isiklikeks investeeringuteks ja vabastatatakse maksustamisest vähemalt 2023 aastani.

Info pärineb: https://jeangalea.com/crypto-friendly-countries-europe/

Leave a Reply